• Βρίσκεστε εδώ:
  • Blog

Ένας γάμος, είτε είναι παραδοσιακός, είτε αντισυμβατικός αποτελεί μία από πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή ενός ζευγαριού. Όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι έχουμε ονειρευτεί κατά καιρούς την ημέρα αυτή ως στιγμές ευτυχίας που μοιραζόμαστε με αγαπημένα μας πρόσωπα. Ωστόσο, δεν είναι λίγες οι φορές που η έλλειψη τρόπων και στοιχειώδους κοινωνικής ευπρέπειας από πλευράς ορισμένων προσκεκλημένων ίσως και από το ίδιο το ζευγάρι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να επισκιάσει αρνητικά ό,τι όμορφο έχει με κόπο και κόστος οργανωθεί.

Το ζήτημα είναι θεμελιώδους σημασίας αφού έρχεται η ώρα που όλοι θα παρευρεθούμε σε καμιά πενηνταριά γάμους και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα…συγγενών , φίλων, συναδέλφων, γνωστών και οφείλουμε να γνωρίζουμε τα tips εκείνα που θα μας κάνουν να ξεχωρίσουμε για την διακριτική και ευχάριστη παρουσία μας.

Πρώτο και βασικό που πολλοί καλεσμένοι παραβλέπουν είναι η έγκαιρη ενημέρωση του ζευγαριού για την παρουσία τους ή δικαιολογημένη απουσία τους στο γάμο. Στο σημείο αυτό να προσθέσουμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που απλά δεν εμφανίζονται…Αν αυτό αποτελεί το χειρότερο σενάριο, υπάρχει και ένα δεύτερο εξίσου τραγικό δηλαδή να εμφανιστούν απαρτία π.χ. 5 άτομα.. Το ζευγάρι συνήθως όταν στέλνει οικογενειακή πρόσκληση και θέλει να είναι υπέρ το δέον ευγενικό δεν προσδιορίζει τον ακριβή αριθμό ατόμων, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι λαμβάνοντες την πρόσκληση θα καλέσουν και την δασκάλα αγγλικών των παιδιών και έναν γείτονα και θα παρευρεθούν όλοι μαζί στο event…δεν είναι καταρχήν όμορφο αισθητικά και επιπλέον επιβαρύνουν το ζευγάρι με έξοδα!!!!! Σε κάθε περίπτωση, το δώρο συνηθίζεται να είναι στα ίδια επίπεδα με την επιβάρυνση του ζευγαριού, επίσης ευγενικό είναι δώρο να αποσταλεί με ευχετήρια κάρτα και σε περιπτώσεις απουσίας.

Θα αναφέρουμε επί τροχάδην τα βασικά που όμως δεν είναι καθόλου αυτονόητα, όπως το ότι δεν μιλάμε ούτε καν ψιθυρίζουμε την ώρα του μυστηρίου, δεν τραβάμε selfies με χαζοχαρούμενο ύφος και δεν κάνουμε θόρυβο (υπερθεματίζω λέγοντας από προσωπική εμπειρία πως είναι πολύ ενοχλητικό να αποσπάται η προσοχή τόσο του ζευγαριού όσο και των καλεσμένων από καρέκλες που τρίζουν, πράγματα που πέφτουν, παιδάκια που κλαίνε ή γκρινιάζουν και κινητά που χτυπούν σε διάφορους ήχους ).

Δεύτερον, εξίσου σημαντικό με τα προηγούμενα το θέμα της αμφίεσης. Πόσες φορές απλά δεν μπορούμε να πιστέψουμε στα μάτια μας με τις στυλιστικές επιλογές καλεσμένων και συγγενών?

Ο χρυσός και αλάθητος κανόνας είναι ο εξής:

Σενάριο 1ο 

Είσαι καλεσμένος σε γάμο ως απλός γνωστός, τότε φοράς κάτι σικάτο και κλασικό  π.χ. κολακευτικό μαύρο φόρεμα αν είσαι γυναίκα, μπλε κοστούμι αντίστοιχα για τους άνδρες, που δύνασαι να το φορέσεις τουλάχιστον 30 φορές ακόμα, προσπαθώ να πω με τρόπο ότι αποφεύγουμε τα τουαλετάκια… Ωστόσο, θα πρέπει να σε κολακεύει και να είναι ευπρεπές διότι τιμάς με την όλη παρουσία σου το ζευγάρι.

Επίσης το μακιγιάζ και η κόμμωση καλό είναι να είναι διακριτικά και όχι επιτηδευμένα, συνήθως τα τελευταία σπανίως πετυχαίνουν.

Σενάριο 2ο

Είσαι καλεσμένος σε γάμο κολλητού/ής ή συγγενικού προσώπου, τότε θα πρέπει να προσέξεις μην πατήσεις την εξής μπανανόφλουδα - ΔΕΝ ΕΠΙΣΚΙΑΖΟΥΜΕ για κανένα λόγο με την εμφάνισή μας τη νύφη. Τόσο απλά!!! Για να γίνω πιο σαφής θα θέσω ένα ερώτημα. Πόσες φορές δεν έχουμε όλοι διακρίνει από χιλιόμετρα την κουμπάρα, αδερφή, πρωτοξαδέρφη, κόρη νονάς κλπ ??ε???  Ίσως  να οφείλεται σε αυτό το κάτι από αστερόσκονη στην όλη παρουσία που μάλλον θεωρείται ζητούμενο. 

Κι εδώ ισχύει το less is more !!!!

Τέλος, λευκό χρώμα επιτρέπεται να φοράει μόνο η νύφη και η μητέρα της, αν και τελευταία δεν δεσμεύει όπως παλαιότερα τους καλεσμένους.

Η σύντομη αυτή εισαγωγή επικεντρώθηκε στους εξής πυλώνες της σωστής και κομψής παρουσίας μας σε έναν γάμο. Στην έγκαιρη ανταπόκρισή μας στην πρόσκληση, στον εύλογο αριθμό παρευρισκομένων από πλευράς μας, στο δώρο και τέλος στις ενδυματολογικές και στυλιστικές μας επιλογές.

Όμως τα παραπάνω αρκούν για να είναι η παρουσία μας εν γένει elegant και ξεχωριστή?

To be continued..

 

By Penelope

Διαβάστε επίσης

Το Savoir vivre ενός γάμου - Μέρος 2ο

Σου έκανε πρόταση ο άντρας της ζωής σου! Και τώρα;

Παντρεύομαι!!!!5+1 βήματα για να ξεκινήσεις σωστά!

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή στο MY WEDDING CALENDAR