ypohreoseis koymparas - koymparou

Έρχεται η στιγμή που σου ανακοινώνει η κολλητή σου ότι της έκανε πρόταση γάμου ο αγαπημένος της και μετά από τις πρώτες κραυγές χαράς, έρχονται και τα πρώτα δάκρυα συγκίνησης όταν σου προτείνει να γίνεις η κουμπάρα της!

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

Ωραίο συναίσθημα αλλά ταυτόχρονα και με πολλές «υποχρεώσεις»!  

Εδώ να σημειώσουμε για τις μέλλουσες νυφούλες, ότι πολύ ωραία θα ήταν η πρόταση αυτή προς τη φίλη σας να συνοδευτεί με ένα μικρό, handmade δωράκι για παράδειγμα ένα όμορφο κουτί γεμάτο σοκολατάκια που ανοίγοντάς το να υπάρχει μέσα μία κάρτα που να γράφει «θέλεις να γίνεις η κουμπάρα μου;». 

Πιστέψτε με η συγκίνηση είναι ατελείωτη! Υπάρχουν άπειρες προτάσεις στο pinterest!  

Στα δικά μας τώρα… Οι υποχρεώσεις της κουμπάρας δεν είναι μόνο η αλλαγή των στεφάνων και των βερών την ώρα του γάμου φυσικά, αλλά πολλές άλλες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το γάμο. 

 

Συνεννοείσαι με το ζευγάρι για τις οικονομικές σου υποχρεώσεις

Είθισται ο κουμπάρος να πληρώνει τις λαμπάδες, το δίσκο, το ποτήρι, το νάμα, τα στέφανα και την εκκλησία και σπανιότερα πλέον το στολισμό της εκκλησίας. Όμως στις εποχές κρίσης που ζούμε, μπορεί το ζευγάρι να σου πει να πληρώσεις μόνο ένα μέρος από αυτά και όχι όλα. Επίσης, εξαρτάται και από την καταγωγή της νύφης ή του γαμπρού, οπότε και τα έθιμα είναι διαφορετικά. Γι’ αυτό καλό θα ήταν πριν ξεκινήσεις τις διαδικασίες να κουβεντιάσεις με τους μελλόνυμφους. Επίσης ρωτάς τη γνώμη της νύφης για την αισθητική των πραγμάτων ή ακόμα καλύτερα επιλέγετε και αγοράζετε παρέα. Ωστόσο, κάποιοι κουμπάροι-κουμπάρες είναι της λογικής να πάρει το ζευγάρι ό,τι θέλει και να δώσουν τα χρήματα. Δεν συμφωνώ, γιατί αφενός είναι καλό να πεις τη γνώμη σου για κάποια πράγματα για τα οποία σε επέλεξε το ζευγάρι, αφετέρου συμμετέχεις έτσι στην όλη γαμήλια διαδικασία και δεν είσαι μία απλή παρατηρήτρια των καταστάσεων. 

 

Πρόβα νυφικού

Μμμ… αρκετά σημαντικό να συνοδεύσεις τη νύφη σε όλα τα ραντεβού που έχει κλείσει για επιλογή νυφικού, που σημαίνει ανεχόμαστε όποια γκρίνια, κλάματα, άγχος εκδηλώσει. Μην ξεχνάς ότι όσο σημαντική μπορεί να είναι και η παρουσία της μητέρας της νύφης σε αυτή τη διαδικασία, άλλο τόσο και ίσως σημαντικότερη, είναι η δική σου. Γιατί; γιατί είσαι η κολλητή της, την ξέρεις καλύτερα από όλους και αν όχι, σίγουρα είσαι ο άνθρωπος που εμπιστεύεται περισσότερο. Αν η νύφη είναι γρήγορη στην επιλογή της και σε πάει σε ένα ή δύο οίκους, είσαι από τις τυχερές! Ακολουθούν οι πρόβες νυφικού. Συνήθως είναι 3, είναι καλό να παρευρίσκεσαι σε όλες, αν όχι, για εμένα η τελευταία είναι πιο σημαντική.  

 

Επιλογή φορέματος κουμπάρας

Μπορεί για κάποιες να φαίνεται απλό αλλά δεν είναι και ο λόγος δεν είναι για το τι θα επιλέξεις να φορέσεις, αλλά αυτό που θα επιλέξεις αν θα αρέσει στη νύφη, όχι σαν αισθητική (γιατί τα γούστα διαφέρουν καμιά φορά και ας είμαστε και κολλητές), αλλά για να μην αισθάνεται ότι θα επισκιασθεί στο γάμο της από τη φίλης της. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό αλλά επειδή σε κάποιες νύφες συμβαίνει, καλό θα ήταν να λάβεις υπόψη σου αυτή την παράμετρο και όταν έρθει η ώρα σου για αγορά (αφού έχει ήδη γίνει η επιλογή του νυφικού), καλό θα ήταν να προτείνεις στη νύφη να σε συνοδεύσει και να σε βοηθήσει. 

Προσοχή! Απαγορεύονται τα λευκά και τα κόκκινα. Τα λευκά για προφανείς λόγους, τα κόκκινα γιατί από μόνο του είναι ένα χρώμα που κλέβει την παράσταση και εκείνη τη μέρα την παράσταση θέλουμε να την κλέψει η νύφη! 

 

Διοργάνωση bachelorette party ή bridal shower

Ποιος άλλος εκτός από εσένα θα το σκεφτεί! Φυσικά βοήθεια στην διοργάνωση θα έχεις από όλες τις φίλες, αδελφές, ξαδέλφες κ.λ.π. αλλά εσύ παίρνεις αποφάσεις και καθοδηγείς. Άρα αναλαμβάνεις να συγκεντρώσεις τα άτομα, σε αυτό θα σε βοηθήσει η νύφη για το ποιες θέλει εκείνη να παρευρεθούν και για τα τηλέφωνά τους, κάνεις μία ομάδα στο viber, email, fb, εκτός της νύφης φυσικά και ξεκινάτε τη διοργάνωση! Μπορείς να κανονίσεις από χαλαρωτικό spa και νύχια ή μάζωξη σε σπίτι με μπουφέ γλυκών, αλμυρών, διακόσμηση bridal, μπλουζάκια, βραχιολάκια, κονκάρδες και μετά clubbing ως το πρωί, μέχρι ένα ξέφρενο 3μέρο σε νησί που θα της μείνει αξέχαστο! Εξαρτάται πάντα από τον «τύπο» της νύφης και φυσικά εσύ την ξέρεις καλύτερα από όλους.  

 

Ηθική υποστήριξη

Όλη η διαδικασία της προετοιμασίας ενός γάμου δημιουργεί άγχος, εντάσεις, διαφωνίες, παρεξηγήσεις, εσύ οφείλεις να προστατεύσεις τη νύφη από αυτά ή τουλάχιστον να την κάνεις να νιώθει καλύτερα, να είσαι δίπλα της όποτε σε χρειαστεί, ακόμα και τηλεφωνικώς και να την ηρεμείς, όσο περνάει από το χέρι σου. Σημαντική συμβουλή είναι να παίρνεις το μέρος του γαμπρού! Σίγουρα θα υπάρξουν διαφωνίες μεταξύ του ζευγαριού, ακόμα και την τελευταία στιγμή αλλά εμείς θέλουμε να αποφευχθούν οι τσακωμοί και γι’ αυτό, αν και η φίλη μας έχει πάντα δίκιο, η υποστήριξη του γαμπρού από μεριάς σου θα βοηθήσει! 

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

To be continued..

Kisses 

Evita

 

Βρες αυτό που ψάχνεις

Wedding

Bride

Groom

Reception

Διαβάστε επίσης

Κουμπάροι & η ημέρα του γάμου!

Παντρεύομαι!!!!5+1 βήματα για να ξεκινήσεις σωστά!

Γάμος & τάσεις για 2018

10 + 1 τάσεις για το νυφικό του 2018

SAVE THE DATE!

7 λόγοι για τους οποίους ο Wedding Planner είναι απαραίτητος

Wedding Site

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR