Για όλους εσάς που έχετε αποφασίσει ότι θα πάρετε το ρίσκο να οργανώσετε το γάμο σας το 2021, γνωρίζετε ήδη ότι θα χρειαστεί να κινηθείτε άμεσα σχετικά με την αναζήτηση εκκλησίας και χώρου δεξίωσης προκείμενου να εξασφαλίσετε τις καλύτερες και ασφαλέστερες δυνατές συνθήκες συνδυάζοντάς το με ό,τι ονειρεύεστε!

Προκειμένου λοιπόν να επιλεγεί ένας χώρος δεξίωσης και ειδικά την covid εποχή, θα πρέπει να έχετε συζητήσει και να έχετε πάρει απαντήσεις για τα εξής βασικά θέματα!

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

Διαθέσιμη ημερομηνία

Θα πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τουλάχιστον τρεις εναλλακτικές ημερομηνίες για τις οποίες θα είναι διαθέσιμη και η εκκλησία. Να έχετε κατά νου τις Παρασκευές και τις Κυριακές, είναι ωραίες μέρες και συνήθως οικονομικότερες να τις κλείσεις!

 

Κόστος γαμήλιας δεξίωσης

Ξεκινάτε διευκρινίζοντας αν το κόστος της δεξίωσης περιλαμβάνει το ενοίκιο του χώρου και τις παροχές του catering. Σε κάποιες περιπτώσεις όμως μπορεί η ενοικίαση του χώρου  να χρεώνεται ξεχωριστά. Επιπλέον θα πρέπει να διευκρινίσετε με ποιους τρόπους γίνεται η εξόφληση της δεξίωσης και ποια είναι η προκαταβολή που θα χρειαστεί;

Λόγω των ειδικών συνθηκών και της πιθανότητας που υπάρχει να μην γίνει δεξίωση (κρίνοντας από τις περσινές εξελίξεις) ή να μειωθεί πολύ ο αριθμός των καλεσμένων, επιβάλλεται να ρωτήσετε τι πρόβλεψη υπάρχει σχετικά με κάποια επιστροφή χρημάτων, μεταφορά όλης της δεξίωσης σε άλλη ημερομηνία κλπ

 

Χωρητικότητα

Πόσα άτομα μπορεί να φιλοξενήσει ο χώρος; Στην περίπτωση του καθιστού γεύματος όπως συνηθίζεται σας ενδιαφέρει να υπάρχει χώρος προκειμένου να τοποθετηθούν πιο αραιά στα τραπέζια οι καλεσμένοι σας.

 

Εσωτερικός και εξωτερικός χώρος δεξίωσης

Αν παντρεύεστε καλοκαίρι θα χρειαστεί να ξέρετε αν ο χώρος διαθέτει εσωτερικό χώρο και πόσο εύκολα και γρήγορα σε περίπτωση μιας ξαφνικής βροχής μπορεί η δεξίωση να μεταφερθεί εντός. Αν δεν υπάρχει εσωτερικός χώρος, σίγουρα θα ρωτήσετε αν υπάρχει κάποια πρόβλεψη σε περίπτωση βροχής.

Στην περίπτωση που οργανώνετε το γάμος σας φθινόπωρο ή χειμώνα άρα συζητάμε για εσωτερικό χώρο, καλό είναι να ρωτήσετε για το αν υπάρχει σύστημα εξαερισμού του χώρου ή με ποιους άλλους τρόπους γίνεται η ανανέωση της ατμόσφαιρας! 

 

Μπουφέ ή Σερβιριστό menu

Συνήθως οι χώροι προσφέρουν και τις δύο επιλογές. Η επιλογή του μπουφέ παρέχει αφθονία επιλογών στο μενού και ελευθερία κινήσεων των καλεσμένων σας. Το σερβιριστό μενού είναι το μενού της επιλογής του ζευγαριού που σερβίρεται και παρέχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των καλεσμένων, με συνήθως μεγαλύτερο κόστος από το μπουφέ. Μην βιαστείτε να επιλέξετε πριν σας εξηγήσει ο υπεύθυνος του χώρου και τις δύο επιλογές αλλά και ποια προκρίνει εκείνος με βάση την εμπειρία του και τα πρωτόκολλα που επιβάλλονται προκειμένου να πετύχετε λιγότερο συνωστισμό κατά τη διάρκεια του γεύματος.

Θα ήταν χρήσιμο μάλιστα να γνωρίζετε εξ αρχής ποια διαδικασία ακολουθείται. 

 

Catering & Bar

Ο χώρος της δεξίωσης έχει κουζίνα δική του ή συνεργάζεται με catering και ποια είναι αυτά; Ζητήστε να κάνετε food tasting! Εκεί θα σας δοθεί η δυνατότητα να δείτε από κοντά σε πιο βαθμό τηρούνται τα μέτρα προστασίας!

Ο χώρος της δεξίωσης προσφέρει επιλογές για open bar ή θα χρειαστεί να μεριμνήστε εσείς για την αγορά των ποτών και των υλικών!!

 

Decoration

Παρέχεται στολισμός ή κάποιο μέρος στολισμού για τη δεξίωση;

 

Μουσική και ηχητική κάλυψη

Οι περισσότεροι χώροι συνεργάζονται με εταιρείες ήχου και συγκεκριμένους Dj. Ζητήστε να τους γνωρίσετε και να βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται τα δικά σας γούστα, διότι η μουσική είναι ένα από τα βασικότερα στοιχεία ενός wedding party!

Εάν έχετε από πριν στο μυαλό σας έναν συγκεκριμένο Dj επιβεβαιώστε με το χώρο ότι μπορεί να παίξει για εσάς εκείνη τη μέρα.

Βασική ερώτηση - Υπάρχει χρονικός περιορισμός ή περιορισμός στην ένταση της μουσικής;

 

Parking

Παρέχεται χώρος στάθμευσης και το κατάλληλο προσωπικό προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι καλεσμένοι σας και πόσο θα σας κοστίσει;

 

Wedding Suite

Υπάρχει κάποιος χώρος που φιλοξενεί το ζευγάρι για να φρεσκαριστεί και να ξεκουραστεί πριν την είσοδο στη δεξίωση;

  

Μέτρα προστασίας

Λόγω του ότι αυτός ο χρόνος είτε το θέλουμε είτε όχι θα είναι στη σκιά της πανδημίας, εσείς εφόσον οργανώνετε το γάμο σας οφείλετε να εξασφαλίσετε τις ιδανικότερες συνθήκες, άρα επιβάλλεται να ρωτήσετε και να επιβεβαιώσετε με ποιους τρόπους ο χώρος της δεξίωσης εξασφαλίζει την ασφαλή πραγματοποίηση του wedding party!!

 

Σε κάθε περίπτωση είναι το πιο απαιτητικό task, εν μέσω πανδημίας γίνεται απαιτητικότερο! Αφού συζητήσετε όλα τα παραπάνω μπορείτε να προχωρήσετε στη συμφωνία με το χώρο της δεξίωσης!

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR

By Alice

 

Βρες αυτό που ψάχνεις

Wedding

Bride

Groom

Reception

 

Διαβάστε επίσης

7 λόγοι για να οργανώσετε το γάμο σας αυτό το χρόνο!!

Digital πρόβα νυφικού!!

Bridal Spa at home!!

Tips Διακόσμησης του χώρου για την προετοιμασία της νύφης!

Περιποίηση Νύφης στο Σπίτι!

9 tips για την καλύτερη επιλογή νυφικού!!

Πώς θα μειώσετε το budget του γάμου σας?

Wedding bar

7 λόγοι για τους οποίους ο Wedding Planner είναι απαραίτητος

Wedding Site

Υποχρεώσεις Κουμπάρας - Κουμπάρου

Παντρεύομαι!!!!5+1 βήματα για να ξεκινήσεις σωστά!

SAVE THE DATE!

7 λόγοι για τους οποίους ο Wedding Planner είναι απαραίτητος

Wedding Site

 

Οργάνωσε το γάμο σου!!

Κάνε εγγραφή MY WEDDING CALENDAR